Sadelväskor

sadelväska-liten Sadelväskor är kanske en av de mest populära och mest använda cykelväskorna. Nästan alla cyklister som använder cykeln som ett motionsredskap eller tävlingsredskap har en cykelväska under sadeln.

Gemensamt för de flesta sadelväskor är att de är ganska små. De finns någon enstaka modell som är lite större men övergripande är de små i jämförelse med andra cykelväskor. Det är dock precis detta som är meningen. Oftast används dem för att förvara ett par extra cykelslangar, verktyg och andra tillbehör som man kan behöva om man befinner sig långt hemifrån.

Priserna för dessa är cykelväskor är inte speciellt högt och det finns många modeller från 100 kronor och uppåt. Det finns en hel del tillverkare att välja mellan så om du är speciellt intresserad av ett visst märke så kan du välja dem. Shimano, Topeak och Syncros är några exempel på stora tillverkare av dessa cykelväskor.

Eftersom de flesta modeller är små så skiljer inte funktionerna nämnvärt. Vissa har bättre regnskydd än andra men i det stora hela skiljer inte mycket.

stor-sadelväskaDe större sadelväskorna är dock betydligt större och sitter oftast heller inte direkt under sadeln utan mer bakom. Här finns det utrymmet att förvara betydligt mer och användningsområdet skiljer sig också från vanliga små sadelväskor. Här hade du förmodligen kunnat få plats med ombyteskläder om du så önskade och kanske hade varit perfekt att sätta på sadelstången de dagar du behöver extra förvaring.

Dessa modeller finns med möjlighet att förvara upp till ca 10 liter. Det är helt enkelt ett rejält förvaringsutrymme som är smidigt att sätta på cykeln de dagar man behöver och är samtidigt inte beroende av att man har pakethållare eller någon stor cykelväska framför styret som är i vägen för en.

Köp sadelväskor online

Sadelväskor finns i ett bra utbud online och priserna ligger som sagt från 100 kronor och uppåt beroende på vilken modell du vill ha.

Cykelkraft logo Cykelkraft
Cykelkraft har ett stort urval av cykelväskor och sadelväskor till bra priser. Ta en titt på deras sortiment att hitta något som passar dina behov.

Besök butikerna vi listar så hittar du garanterat något som passar dig.