Ramväskor

cykelväska ramväskorRamväskor är inte den vanligaste typen av cykelväska precis. För många tävlingscyklister används ofta mycket av ramen till vattenflaska och andra väsentliga tillbehör att att ramväska helt enkelt inte får plats. Det finns dock vissa smidiga lösningar som västs på ramen nära styret som för vissa skulle kunna fungera.

I övrigt är en ramväska ofta något som fästs under cyklisten och hålls fast genom att fästas i två av ramens rör. Modellerna är ofta väldigt smala eftersom en bred cykelväska här skulle vara i vägen för den som cyklar. Detta begränsar även användningsområdet och en liten ramväska skulle möjligtvis kunna vara ett komplement eller kanske t.o.m. en ersättare till sadelväskan som annars är väldigt populär.

Bortsett från att ramväskan är smal så finns det modeller som täcker i princip allt utrymme mellan rören i ramen. Andra modeller fästs i framkant av ramen, antingen upp mot styret dom bilden visar eller under mellan ramen. Andra modeller fästs baktill i ramen vid 90 graders vinkeln och där sadelfästet är.

Köp ramväska på nätet

Du hittar lite olika varianter av ramväskor hos e-butikerna vi listar.